Om oss

Fokus Naprapatklinikk ble opprettet i 2011, og består av tre klinikker i Stavanger, Sola og på Jørpeland.

Hos oss får du hjelp med dine plager i rygg, nakke, muskler og ledd. Når du vet hvor du har vondt, vil vi gjøre grundige undersøkelser og analysere hva som er årsaken til dine muskel- og skjelettplager. Deretter vil vi behandle årsaken, og på den måten få bort smerten eller det som plager deg. I vår behandling bruker vi en kombinasjon av veldokumenterte behandlingsteknikker. Les mer om våre behandlinger her. 

Hva gjør en naprapat?

En naprapat diagnostiserer, behandler og rehabiliterer smertetilstander og funksjonelle problemer i rygg, nakke, ledd og muskler. Behandlingen utføres ved å kombinere leddspesifikke behandlingsteknikker som manipulasjon og mobilisering med ulike typer muskelbehandling.

Når naprapaten behandler legges det stor vekt på å finne årsaken til symptomene eller smerten.

Når du vet hvor du har vondt vil vi finne ut hvorfor.

Naprapaten har fire års høyskoleutdannelse, for eksempel fra Naprapathögskolan (Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine) i Stockholm, Sverige. For offentlig godkjennelse i Sverige (legitimert naprapat) tilkommer et  femte år med turnus innen både privat og offentlig helsesektor. Naprapater har vært offentlig godkjent i Sverige siden 1994.

Spørsmål og svar

Har du vondt i ryggen?

Stivhet og smerter i ryggen kan variere veldig i intensitet. Alt fra å være litt stiv nårdu reiser deg fra kontorstolen etter en lang dag på jobb, en kraftig kink i ryggen (akutt lumbago), til prolaps. Vanligvis er det en kombinasjon av låsninger i virvelsøylen og muskelkramper som forårsaker smertene og stivheten. Uansett tilstand og intensitet kan naprapatbehandling gi god effekt.

Har du vondt i nakken?

I dag sitter flertallet av oss foran en PC største delen av dagen. Ensidig og statisk arbeidsbelastning er en av de vanligste årsakene til at man får vondt i nakken. Er man stiv og vond i nakken over lengre tid kan det lede til bl.a hodeverk, migrene, kjevespenninger og svimmelhet. Naprapatbehandling, treningsråd og ergonomisk veiledning gir god effekt mot dette.

Har du smerter i kneet?

Knesmerter kommer oftest av overbelastning, men kan også oppstå etter direkte traume mot kneet. Vi gjør alltid en grundig undersøkelse, og henviser videre dersom det er noe som bør utredes og behandles av lege. Knesmerter kan komme av bl.a hopperkne, løperkne, artrose (slitasje), instabilitet/leddbåndsproblematikk, menisk.

Har du senebetennelse?

Ved langvarig og ensformig bruk av en muskel (f.eks ved bruk av mus/tastatur, scanning av varer i kassen på Rema etc) er man ekstra utsatt for å utvikle senebetennelse eller irritasjon. Dette handler også oftest om stor friksjon og dårlig bevegelse i ledd i kombinasjon med muskelspenninger og kramper.

Helseforsikring - Klikk for mere informasjon